Gotovinski krediti

Gotovina je najrjeđa i zbog toga najtraženija opcija. Ne čudi stoga nimalo što među najpopularnije vrste kreditiranja spadaju upravo gotovinski krediti. Gotovinski krediti najtraženiji su posljednjih nekoliko godina otkad je platežna moć Hrvata na niskim granama. Ekonomska kriza koje nas sustavno prati utjecala je na visinu plaće i životne troškove. Plaće nisu dovoljne za pokrivanje osnovnih životnih troškova što naročito utječe na jednočlana kućanstva koje se nemaju na koga osloniti. Iz tih razloga poseže se češće za gotovinskim kreditima.

Gotovinski krediti – spas za kućni budžet

Gotovinski krediti namijenjeni su saniranju rupa u kućnom budžetu. Oni spadaju u nenamjenske kredite što znači da ih klijenti mogu iskoristiti za štogod žele. Najčešće se koriste za plaćanja minusa na tekućem računu, plaćanje nenadanih kućanskih popravaka, saniranje kvarova na automobilu, iznenadna putovanja, slavlja i veće izdatke koji nisu bili planirani tijekom mjeseca.

Gotovinski krediti – financijska injekcija koja se vraća već na idućoj plaći

Za gotovinske kredite karakteristični su manji iznosi i kratki rok otplate. Otplatni plan može iznosi od 30 dana do 12 mjeseci. Klijent ih bira u skladu s vlastitim mogućnostima što znači da ih ako želi može vratiti već na sljedećoj plaći. Gotovinski krediti namijenjeni su studentima, radnicima i umirovljenicima. Banke provjeravaju kreditnu sposobnost klijenata, dok kreditne kuće ne paze na krediti rejting već na financijsku urednost.

Kreditni kalkulator – alat koji otkriva visinu rate gotovinskog kredita

Visinu rate za gotovinski kredit može se provjeriti na internetu, točnije u kreditnom kalkulatoru. Potrebno je usipati iznos gotovinskog kredita, rak otplate i kamatnu stopu kako biste dobili iznos koji ćete trebati izdvajati na mjesečnoj razini za njegovo pokrivanje. Odličan je to uvid u to kako bi vaš kućni budžet trebao izgledati ako namjeravate podignuti gotovinski kredit.

Kako odabrati najbolje gotovinske kredite

Kod odabira najboljeg gotovinskog kredita treba biti što racionalniji i zadržati hladnu glavu. Najbolje je skupiti nekoliko različitih ponuda i vidjeti koja se najbolje uklapa u vaš budžet. Ono što odgovara drugima ne mora nužno odgovarati i vama. Provjerite kakve uvjete nude banke, a kakve kreditne kuće. Mnogi nisu ni u mogućnosti uzeti gotovinske kredite u bankama zato što nemaju dobru kreditnu sposobnost.

Ponajviše se to odnosi na one koji nisu zaposleni na neodređeno vrijeme, njihov poslodavac loše stoji i slično. Kreditne kuće po tom pitanju nisu toliko rigorozne jer im je na prvom mjestu klijent. One su svoje vrata otvorile svima onima koje je kreditna sposobnost sprječavala da život žive punim plućima.