Nenamjenski krediti

Nenamjenski krediti

Posljednjih nekoliko godina podizanje kredita postalo je puno lakše nego što je to bilo prije. Ogromne procedure, skupljanje na desetaka potvrda i zahtjeva, zamijenila je minimalna dokumentacija i online prijava. Barem kad su kreditne kuće u pitanju. One su promijenile način na koji doživljavamo pozajmljivanje novca. Stvari su puno lakše i jednostavnije što je pak omogućilo isplatu novca u najkraćem mogućem roku.

Zašto su nenamjenski krediti popularniji od namjenskih?

Uvjerljivo najpopularnija vrsta kredita su nenamjenski krediti. Sama činjenica da klijent zatraženi novac može potrošiti na štogod želi, dovoljni su da bi nenamjenski krediti bili najtraženiji. Najvažniji je taj osjećaj slobode i kontrole koju klijent ima. U namjenskim kreditima financijska institucija uvjetuje svrhu potrošnje. Najčešće se radi o stambenim kreditima, kreditima za adaptaciju prostora i slično. Klijent je dužan novac utrošiti na točno određenu stvar, a bilo kakav pokušaj zaobilaženja toga se strogo kažnjava. Neki namjenski krediti doduše imaju u kreditu određeni postotak koji se može potrošiti nenamjenski, ali to ovisi o uvjetima financijske institucije.

Nenamjenski krediti – zamjena za veće izdatke

Nenamjenski online krediti najčešće se temelje na manjim iznosima, dok su za namjenske specifične veće svote novaca i dulji otplatni plan. Nenamjenski krediti spadaju u kratkoročne kreditne linije zbog čega se dio klijenta za odlučuje radije nego za dugoročne. Mnogi kombiniraju po nekoliko njih kako ne bi morali uzimati stambeni koji sa sobom povlači hipoteku.  

Nenamjenski krediti spašavaju od nepovoljnih kamata

Nenamjenski krediti idealni su za otplatu minusa na tekućem računu. Mnogi nisu ni svjesni da je prekoračenje na tekućem računu jedan od najskupljih zaduživanja. Nenamjenskim kreditima može se zatvoriti kredit s nepovoljnijom kamatnom stopom. Samo pritom treba pripaziti da nema ugovornih penala. Nenamjenski krediti

Gotovinski nenamjenski krediti slove za najpopularnije kredite

Najtraženija vrsta nenamjenskih kredita su gotovinski krediti. Gotovina je rijetka i samim time uvijek na cijeni. Novac se može potrošiti u najrazličitije svrhe, od kupovanja odjeće, plaćanja putovanja, skupih zdravstvenih pretraga, neplaniranih slavlja i slično. Kad su u pitanju nenamjenski krediti, procedura odobravanja je puno jednostavnije nego kod namjenskih. Prvenstveno zato što se radi o manjim iznosima. Kod kreditnih kuća nisu potrebni nikakvi jamci ni sudužnici, već je sve moguće obaviti uz predočenje osobne iskaznice i kartice tekućeg računa.

Najveća prednost jest što se do nenamjenskih kredita može doći online putem. To znači da ne morate ni izaći iz stana, a novac na račun sjeda već isti ili sljedeći dan. Realizacija nenamjenskih kredita nikada nije bila brža i jednostavnija.