Krediti za zaposlene na određeno

Unatoč negativnom prirodnom prirastu i stalnom valu iseljavanja koji Hrvatsku prati već nekoliko godina, poslodavci i dalje ne mijenjaju taktiku zadržavanja zaposlenika. Više od 20 posto građana Lijepe naše zaposleno je na ugovor na određeno vrijeme, dok se s ugovorima na neodređeno i dalje škrtari. Mnogi se baš zbog toga i nesigurnosti koju takvi ugovori pružaju odlučuju na odlazak iz Hrvatske.

Najugroženija skupna su mladi do 30 godina, a od čega su u najnepovoljnijem položaju žene kojima poslodavci daju kratke ugovore na određeno vrijeme zbog straha od trudnoće. Velik broj građana je upravo zbog ugovora na određeno onemogućen tražiti kredit. Banke imaju jako stroge uvjete kad su takvi ugovori u pitanju. Njima zaposleni na određeno vrijeme predstavljaju prevelik rizik za poslovanje stoga s kreditima za zaposlene na određeno nisu spremni riskirati. Ugovor na neodređeno vrijeme bankama ipak daje određenu dozu sigurnosti da će klijent moći otplaćivati gotovinski kredit.

Banke nude kredite za zaposlene na određeno koje tek rijetki mogu zadovoljiti

Čak i se odluče za kredite za zaposlene na određeno, banke se drže strogih uvjeta koje tek rijetki mogu zadovoljiti. Takvi krediti za zaposlene na određeno namijenjeni su samo onim radnicima koji su minimalno 12 mjeseci zaposleni na određeno vrijeme. I to vrijeme moraju provesti u istoj tvrtki kako bi mogli konkurirati za kredite za zaposlene na određeno.

Kreditne kuće nude kredite za zaposlene na određeno po najpovoljnijim uvjetima

Kreditne kuće imaju posve drugačiju politiku od banaka. One osluškuju potrebe tržišta i ne oslanjaju se na kreditnu sposobnost klijenata. Njima nisu važni ni ugovor o radu, ni stanje samog poslodavca već se oslanjaju na financijsku urednost klijenta. Najvažnije je da ima redovna primanja i da uredno podmiruje svoja dugovanja.

Samim time priliku za kredite za zaposlene na određeno imaju svi oni koji su dosad bili izostavljeni iz cijele priče. Krediti za zaposlene na određeno namijenjeni su svima onim koji nemaju posao za stalno. Nije važno jesu li kod istog poslodavca zaposleni pet ili deset mjeseci, već je najvažnije da paze na financijsku urednost.

Krediti za zaposlene na određeno se isplaćuju za 24 sata

Dokumentacija se bazira isključivo na osobnoj iskaznici i kartici tekućeg računa. Ako se radi o većem iznosu, potrebno je priložiti i posljednje tri platne liste. Po realizaciji kredita za zaposlene na određeno koja ide isključivo preko interneta, novac se isplaćuje u svega 24 sata od podnošenja zahtjeva. Ugovor nije potrebno prije ovjeriti kod javnog bilježnika kao što je to slučaj s bankama. Svi međukoraci su izbačeni kako bi se olakšao sam proces dobivanja kredita za zaposlene na određeno.