krediti za mlade

Krediti za mlade

Mladi u Hrvatskoj nisu nimalo zadovoljni svojim socio-ekonomskim statusom. Najbolji pokazatelj toga je val iseljavanja kojim je Lijepa naša pogođena posljednjih nekoliko godina. Mladi nemaju uvjete za normalan život zbog čega bolju budućnost traže izvan granica. Najugroženija su skupina zato što im poslodavci ne pružaju jednake mogućnosti kao starijim kolegama. Najčešće rade na ugovor na određeno vrijeme, poglavito žene kojima se ugovor na neodređeno vrijeme daje rijetko zbog straha da će završiti na porodiljnom dopustu.

Usko povezano s ugovorom o radu je i mogućnost dobivanja kredita. Banke se oslanjaju na kreditnu sposobnost klijenta pri kojoj veliku ulogu igra stanje poslodavca i vrsta zaposlenja. Svi oni, a najčešće su to mladi, koji rade na određeno vrijeme imaju manje mogućnosti za odobrenje kredita. Kao da se nalaze u pat poziciji.

Koji su krediti za mlade najtraženiji

Najčešći krediti za mlade namijenjeni su školovanju. Izdaju se pod povoljnijim kamatnim stopama, duljim rokom otplate pa čak o počekom. Često ih sufinanciraju lokalne vlasti i na taj način ulažu u kadar koji žele zadržati. No uvjeti za dobivanje istih su jednako strogi kao i za bilo koje kredite koje izdaju banke.

Najveće prednosti kredita za mlade

Ponukane time, kreditne kuće su na tržište izbacile posebne kredite za mlade. Riječ je o kratkoročnim i nenamjenskim kreditima namijenjenima saniranju hitnih situacija. Njihova najveća prednost leži u tome što nemaju određenu svrhu već ih klijent može potrošiti na štogod želi. Krediti za mlade idealni su za studente koji pokrivaju skupe troškove studiranja, mlade koji žele upisati auto školu i položiti vozački ispit, mlade koji žele na putovanja, a ne mogu to platiti iz kućnog budžeta…

Kao kratkoročne vrste kreditiranja, idealni su za sve one koji već za na primjer 30 dana žele otplati svoje dugove. Mnogi ih zato i traže jer ih je lakše posuditi od kreditnih kuća nego od članova obitelji. Nema nelagodnih pitanja ni narušavanja odnosa. Dovoljni su tek osobna iskaznica i kartica tekućeg računa da bi se pokrenuo zahtjev za kreditom za mlade.

Krediti za mlade na račun sjednu isti dan

Najbolja opcija od svega jest što su krediti za mlade dostupni preko interneta. Nema bespotrebnih čekanja u dugim redovima ni skupljanja potvrda. Jer već je odavno poznato da nikad kraja skupljanju raznoraznih potvrda. Taj je međukorak izbačen. Kompletna realizacija kredita za mlade ide onlinem putem, od podnošenja zahtjeva do potpisivanja ugovora. Novac na račun sjeda isti dan ili najkasnije 24 sata od podnošenja zahtjeva.