mini kredit

Mini kredit

Manji zahvati u kućni budžet najčešće se povlače iz štednje za crne dane. No što ako takva ne postoji, a plaća ne pokriva ni osnovne životne troškove?! S obzirom na stanje u Hrvatskoj, četvrtina stanovništva živi na rubu siromaštva. I ne radi se samo o nezaposlenima, već i o ljudima koji rade za minimalca, umirovljenicima, jednočlanim kućanstvima… Životni troškovi daleko premašuju prosječnu plaću, koja je mnogima nedostižna. Upravo zato raste potražnja za mini kreditima, fleksibilnim kreditnim opcijama baziranim na nižim svotama i kratkom roku otplate.

Što je to mini kredit?

Mini kredit, kako mu stoji u samom imenu, odnosi se na manje svote novca. Rok otplate za mini kredit može iznositi minimalno 30 dana do nekoliko mjeseci. S obzirom da se radi o manjem iznosu, mnogi se odlučuju za što kraći otplatni plan kako bi izbjegli prevelike kamate. Što je rok otplate dulji, ukupni povrat kamate je veći. To je ujedno jedna od najvećih prednosti mini kredita, što ga čini idealnim za sve one koji ne žele dugoročne obaveze.

Što u svojoj ponudi imaju banke, a što nude kreditne kuće?

Mini kredit dostupan je u bankama i u kreditnim kućama, s jednom osnovnom razlikom, a to je realizacija. Kod kreditnih kuća kompletna realizacija ide online putem, dok je kod banaka najčešće moguće samo zahtjev poslati preko interneta. Sve ostalo obavlja se u poslovnicama. Obrada ni kod jednih ni kod drugih ne traje predugo, ali to u bankama vrijedi samo ako imate dobru kreditnu sposobnost. Ako to nije slučaj, procedura bi se mogla otegnuti. Kod kreditnih kuća toga nema, one se oslanjaju na financijsku urednost odnosno paze da klijenti imaju redovna primanja i uredno podmiruju svoja dugovanja.

Što sve može „sanirati“ mini kredit?

Mini kredit idealan je za saniranje manjih rupa u kućnom budžetu. Odlična je opcija za sve one koji trebaju nešto na brzinu srediti, ali ne žele u to uplitati obitelj ili prijatelje. Mini brzi krediti pomažu u otplati minusa na tekućem računu, plaćanju slavlja, većeg poklona, popravka na automobilu i u domu, privatnih zdravstvenih pretraga i slično.

Kako do mini kredita?

Mini kredit dostupan je uz osobnu iskaznicu i karticu tekućeg računa, barem kad su kreditne kuće u pitanju. Iste se podnose preko online stranice i zahtjev za mini kreditom se, ako je sve u redu, realizira u najduljem roku od 24 sata. Novac sjeda na tekući račun odmah po obradi zahtjeva i dostavi ugovora o kreditiranju za koji također nije potrebno dolaziti u poslovnicu već se sve može obaviti iz udobnosti vlastitog doma.