Krediti bez jamaca

Krediti bez jamaca

Posljednjih 10-ak godina Hrvatska ne pruža financijsku stabilnost. Niska primanja i iznimno visoki troškovi života ne onemogućuju baš mjesta za neku uštedu. No Hrvati su silom prilika postali pravi čarobnjaci kad je novac u pitanju. Snalazili su se na razne načine, a jedan od najčešćih je bilo oslanjanje na jamca ili sudužnika prilikom traženja kredita. I jamac i sudužnika jamče otplatu kredita u slučaju da korisnik kredita to nije u mogućnosti. Osnovna razlika između jamca i sudužnika leži u tome što sudužnik povećava kreditnu sposobnost tražitelja kredita, a jamac samo jamči da će se posuđeni brzi krediti vratiti.

No takva vrsta kredita iako nužna, nije bila izuzetno popularna. Prvenstveno zato što rijetko tko želi jamčiti za otplatu tuđeg kredita. Mnogi se nisu htjeli dovesti u tu poziciju zato što su svjedočili tuđim horor pričama, a dio njih se i sam opekao pa su na kraju završili otplaćujući nečiji kredit. Jednako tako obiteljski i prijateljski odnosi narušeni su statusima jamaca i sudužnika. Vodeći si drugačijim potrebama i zahtjevima tržišta, kreditne kuće su osmislile kredite bez jamaca.

One su iz jednadžbe izbacile sve nepotrebne čimbenike i omogućila korisniku kredita da sve obavi bez uplitanja suvišnih strana. Nema jamaca, sudužnika, ovjera poslodavaca kao ni ovjera javnih bilježnika. Sve se svodi na dva dokumenta, osobnu iskaznicu i karticu tekućeg računa. Ako tražitelj kredita bez jamaca ima redovna primanja i uredno podmiruje svoja dugovanja, nema razloga da se isti ne odobri.

Kome su krediti bez jamaca namijenjeni

Krediti bez jamaca najčešće su kratkoročni i nenamjenski. Kao takvi ne predstavljaju prevelik rizik za kreditnu kuću pa ista ne iziskuje dodatne instrumente osiguranja. Ovi krediti su idealni za sve oni koji ne žele dugoročnu obavezu, a nemaju dovoljno sredstava u vlastitom budžetu sanirati hitnu situaciju. Upravo su takvim situacijama namijenjeni krediti bez jamaca kao što su popravci u kućanstvu, neplanirana slavlja, putovanja, zdravstvene pretrage i slično.

Kako online putem do kredita bez jamaca

Cijela realizacija kredita bez jamaca ide online putem. Potrebna dokumentacija koja uključuje presliku osobne iskaznice i kartice tekućeg računa, dostavlja se preko interneta. Sigurnost je zajamčena, baš kao i brzina obrade. Nema bespotrebnih čekanja u dugim redovima i skupljanja dodatnih potvrda. Sve je svedeno na minimum kako bi se krediti bez jamaca što prije realizirali i isplatili. Novac se isplaćuje u najkraćem mogućem roku od 15 minuta ili u najduljem od 24 sata od podnošenja zahtjeva. To je iznimno bitno u situacijama koje zahtijevaju hitan priljev novca.