Krediti bez ovjere poslodavca

Krediti bez ovjere poslodavca

Tržište rada posljednjih je godina na klimavim nogama. Nakon dugogodišnjeg niza od gotovo 300 tisuća nezaposlenih, sada Hrvatska muku muči s drugim problemom, nedostatkom radne snage. Val iseljavanja ne jenjava, a većinom mlada radna snaga bolji je život pronašla izvan granica Lijepe naše. Nastala situacija, međutim, nije natjerala poslodavce da promijene način na koji percipiraju radnika. S ugovorom na neodređeno vrijeme se i dalje škrtari. Procjenjuje se da gotovo 30 posto Hrvata i dalje na ugovor na određeno vrijeme.

Većinu njih to sprječava u potrazi za kreditima, odnosno barem je dosad bilo tako. Banke su bile dosta stroge po tom pitanju i uvelike su ograničavale mogućnosti klijenata zaposlenih na određeno vrijeme. Najugroženiji su mladi do 30 godina kojima poslodavac zbog manjka iskustva ne želi ponuditi ugovor na neodređeno vrijeme. Bankama zaposleni na određeno predstavljaju prevelik rizik koji one nisu spremne podnijeti.

Ako se i odobre krediti bez ovjere poslodavaca, banke se pridržavaju iznimno strogih uvjeta. Krediti za zaposlene na određeno namijenjeni su samo onim radnicima koji su minimalno 12 mjeseci u komadu proveli u istoj tvrtki. A to tek rijetki mogu zadovoljiti.

Kakvi su to krediti bez ovjere poslodavca?

Poslodavac je uključen u gotovo svaki korak odobravanja kredita, što mnogima smeta jer ne žele da njihov šef ima toliki uvid u njihov život. Tek s dolaskom kreditnih kuća, dogodile su se promjene. Uvedeni su krediti bez ovjere poslodavaca. Oni omogućuju rješavanja kreditiranja bez uplitanja drugih strana. Nije potrebno donijeti ni Bon 1 ni Bon 2 koji mnogi poslodavci nisu ni htjeli dati jer bi samim time morali pružiti uvid u svoje poslovanje.

Banke su tek djelomično uvele kredite bez ovjere poslodavaca, a isti se prvenstveno odnose na kreditiranje u manjim iznosima i kratkim rokovima otplate. No ne vrijedi to za sve već samo za one koji imaju dobru kreditnu sposobnost. Svi ostali nisu prikladni kandidati za kredite bez ovjere poslodavca.

Kako do kredita bez ovjere poslodavca?

Krediti bez ovjere poslodavca sastavni su dio ponude kreditnih kuća. Sama procedura je vrlo jednostavna i ne zahtijeva prevelik angažman. Do kredita bez ovjere poslodavca se može doći samo uz osobnu iskaznicu i karticu tekućeg računa. Kompletna realizacija kredita bez ovjere poslodavca ide online putem. Dokumentacija se uploada na stranicu kreditne kuće jednako kao i ugovor o pozajmljivanju novca. Kredit bez ovjere poslodavca isplaćuje se u roku od 24 sata od podnošenja zahtjeva za istim ukoliko je sve u redu s prijavom. Brzo, jednostavno i učinkovito te sve to bez uplitanja poslodavca.