Mikro krediti

Mikro krediti

Četvrtina građana Hrvatske živi na rubu granice siromaštva. Ne radi se pritom samo o radno nesposobnom stanovništvu već i o ljudima koji rade, ali ne zarađuju dovoljno za dostojanstven život. Najugroženija su jednočlana kućanstva koja se ne mogu osloniti ni na koga osim na sebe same. Životni troškovi sve su veći unatoč nastojanjima vlade da se smanje porezi na hranu.

Stalni novinski natpisi da prosječna plaća premašuje 800 eura može se primijeniti tek na veće gradske sredine, dok se u ruralnim krajevima ljudi bore s minimalcem. Mnogi nisu u mogućnosti podmiriti bilo kakve veće neplanirane izdatke pa se okreću raznim načinima kreditiranja. Najtraženiji su kratkoročni oblici koji brzo rješavaju problem i jednako se brzo vraćaju.

Svi oni koji ne mogu posegnuti u kasicu prasicu, sve se rjeđe žele okrenuti obitelji i prijateljima za pomoć. Jednostavno ne žele razlagati svoje financije. To onda najčešće podrazumijeva da morate obrazlagati na što ste novac potrošili, zašto vam treba i kad ćete ga vratiti. Velik broj odnosa je zbog toga narušen iako si mnogi to ne žele priznati da su takvi scenariji mogući.

Mikro krediti – spas za manje novčane probleme

Ne čudi stoga što su na cijeni mikro krediti. Riječ je o relativno novijoj vrsti kreditiranja koja nailazi samo na pozitivne učinke. Mikro krediti temelje se na niskim svotama koje je moguće otplatiti već na idućoj plaći. Mnogi u tome vide prednost jer po brzoj otplati mogu ponovno uzeti mikro krediti ako se javi potreba za istim. Najvažnije je da je protočnost novca dobra.

Pod kakvim uvjetima mikro kredite nude banke, a pod kakvim kreditne kuće?

Mikro krediti sastavni su dio ponude i banaka i kreditnih kuća s jednom osnovnom razlikom, a to je brzina realizacije. Mikro krediti u kreditnim se kućama realiziraju isključivo online putem, dok je kod banaka najčešće moguće podnijeti samo zahtjev za istim preko interneta. To usporava sam proces odobravanja pa i isplata novca traje dulje nego kod kreditnih kuća.

Kreditne kuće za mikro kredite zahtijevaju najosnovniju dokumentaciju koji već svatko od nas ima doma, a to su osobna iskaznica i kartica tekućeg računa. Nisu potrebni nikakvi jamci ni sudužnici. Nema uplitanja poslodavca u cijelu priču što je nerijetko slučaj s bankama naročito za sve oni kojima kreditna sposobnost nije na najvišem nivou.

Mikro krediti na račun sjedaju u roku od 24 sata

Mikro krediti pružaju spas u hitnim situacijama. Njima se saniraju rupe u budžetu, otplaćuju režije, zatvaraju minusi, plaćaju neplanirani troškovi i slično. Novac na račun sjeda u svega nekoliko minuta, odnosno najkasnije u roku od 24 sata.