Krediti za prezadužene

Krediti za prezadužene

Broj blokiranih građana u posljednjih se godinu dana smanjio s 330 tisuća na 265 tisuća, no ukupni dug i dalje iznosi 3 milijardi eura. Smanjenje broj blokiranih posljedica je velikog broja iseljenika koji su sreću nakon kredita u švicarskim francima odlučili potražiti izvan granica Lijepe naše. Dug je i dalje ogroman, a najviše blokiranih našao se u nevolji zbog nemogućnosti plaćanja rate stambenog kredita, problema s režijama i telekom operaterima. Broj prezaduženih i dalje je iznimno visok, a svemu tome pridonose otkazi, bolesti i druge izvanredne situacije na koje nemamo direktan utjecaj.

Kakva je ponuda kredita za prezadužene u bankama, a kakva u kreditnim kućama?

Iz dugova se nije lako izvući naročito zato što banke ne omogućuju dobivanje kredita nikome tko ima bilo kakav minus. Kreditna sposobnost takvim klijentima je na niskim granama zbog čega su već u startu otpisani. Time se vjerojatnost da će što prije sanirati dugove smanjuje. Banke su po tom pitanju jako rigorozne jer strahuju da neće svoja dugovanja moći naplatiti pa se radije u to ne upuštaju.

Kreditne kuće su daleko fleksibilnije i u svojoj ponudi imaju posebne vrste kreditiranja namijenjene onima u dugovima. Riječ je o brzim kreditima za prezadužene koji su osmišljeni s jednom idejom, izlazak iz minusa. Krediti za prezadužene spadaju u kategoriju kratkoročnih nenamjenskih kredita. Klijent novac može potrošiti na zatvaranje dugova, plaćanje režija ili njima pokriti iznenadne troškove. U tome leži njihova najveća prednost, što klijent sam raspoređuje novac i određuje u koju će ga svrhu utrošiti.

Kako do kredita za prezadužene?

Krediti za prezadužene dostupni su bez jamaca i sudužnika. Nitko drugi ne jamči otplatu rate kredita, ali kreditne kuća to ni ne zahtijeva jer se radi o malim svotama novca koje njoj ne predstavljaju prevelik rizik. Iz realizacije kredita za prezadužene su izbačeni svi osim samog klijenta. On da bi došao do kredita za prezadužene treba tek dostaviti osobnu iskaznicu i karticu tekućeg računa. Ukoliko se radi o većoj cifri, moraju se dostaviti posljednje tri platne odnosno mirovinske liste.

Realizacija kredita za prezadužene ide po obradi istog. Novac se isplaćuje isti ili najkasnije sljedeći dan. Cijela procedura obavlja se preko interneta što znači da se i sam ugovor dostavlja na isti način. Nema bespotrebnih koraka između toga pa se sve može obaviti u jednom dan. Od podnošenja zahtjeva do isplate novca, i sve to unutar 24 sata. Brzo, jednostavno i bezbolno u trenucima kad vam je svaki euro bitan.