krediti

Krediti

S ljetom pred vratima većina Hrvata razmišlja o odlasku na godišnji odmor. Ljetovanja su skupa, a prosječna primanja nisu dovoljna ni za pokrivanja osnovnih životnih potreba, a kamoli odmora. Mnogi zato traže način da se ipak zasluženo odmore pa posežu za kreditima. Percepcija kredita posljednjih se nekoliko godina u potpunosti promijenila. Prije ih se povezivalo s dugotrajnom borbom s birokracijom i uplitanjem najbližih u cijeli proces. Danas je situacija u potpunosti drugačija. Svi međukoraci su izbačeni i sve se svelo na brzo i lako posuđivanje novca.

Što su to krediti?

Krediti se temelje posuđivanju svote novca pod unaprijed dogovorenim uvjetima. Rok otplate, kamatna stopa i instrumenti osiguranja definiraju se prije same posudbe kako ne bi bilo nikakvih nedoumice jednom kad krediti dođu na naplatu. Donedavno su bili teško dostupni, a onda su kreditne kuće promijenile situaciju u korist klijenata. Sada su krediti roba kao i bilo koja druga. Posuđivanje je brzo i jednostavno.

Kome su krediti namijenjeni?

Krediti su namijenjeni svima onima koji nemaju dovoljno novca da bi realizirali svoje želje i snove. Tu uskaču razne kreditne opcije koje omogućuju brzi protok gotovine. Klijent taj novac može potrošiti na štogod želi. Takvi, nenamjenski krediti, su ujedno i najpopularniji jer klijent sam određuje svrhu na koju će novac utrošiti bez da mu istu uvjetuje financijska institucija.

Čemu služe krediti?

Krediti pokrivaju najrazličitije potrebe, od plaćanja putovanja, veće kupovine kućanskih aparata, saniranje popravaka na automobilu, pokrivanje skupih zdravstvenih pretraga i slično. Namjena se prilagođava potrebama klijenata i zato brzi krediti vode na listi najtraženijih kreditnih linija. Namjenski krediti ne dopuštaju slobodu i najčešće spadaju u dugoročne kredite koje danas većina ljudi izbjegava.

Kakve su to online opcije kreditiranja?

Među najtraženijim kreditima svakako su brzi online krediti do koji klijenti mogu doći iz udobnosti vlastitog doma. Ne moraju ni izaći iz kuće već sve mogu riješiti u nekoliko poteza mišem. Njih u ponudi imaju kreditne kuće, a u manjoj mjeri i banke. Dokumentacija za kredite je minimalna i uključuje već sve ono što imate doma, a to su osobna iskaznica i kartica tekućeg računa. Ugovor se skida s internetskih stranica kreditne kuće i potpisuje bez ovjere javnog bilježnika. Nema dodatnih troškova kao ni naknada za obradu kredita što je uobičajena praksa kod banaka.

Koliko brzo se krediti isplaćuju?

Krediti kreditnih kuća uzimaju maha jer se isplaćuju u najkraćem mogućem roku. Oni se mogu realizirati isključivo preko interneta što ubrzava i sam proces obrade zahtjeva. Novac na račun sjeda u svega 15 minuta odnosno maksimalno 24 sata nakon podnošenja zahtjeva. U bankama je situacija malo drugačija zato što se krediti tek djelomično mogu realizirati preko interneta, a ostalo se obavlja u poslovnicama.